Categories
Buitenlands beleid VS Conflicten Conflicten Europa Defensiebeleid Belgie Defensiebeleid Luxemburg Defensiebeleid Nederland Defensievisie EU Eigen kernwaarden EUropees veiligheidsbeleid Europese Unie Oorlog Politiek

Niks geleerd van..?!

(in English)

Tragisch dat EUropa en ook Amerika de belangrijkste les van de Eerste Wereldoorlog vergeten lijkt te zijn. Een verslagen tegenstander (toen Duitsland, nu USSR>Rusland na de Koude Oorlog) die zich onrechtvaardig behandeld voelt, is meer revanchistisch en dus gevaarlijker dan een tegenstander die je omarmt en weer integreert.

Komt het al door?! Duitsland.. ondanks verschrikkelijke misdaden van Holocaust.. omarmden en integreerden we weer na de Tweede Wereldoorlog. Terwijl Rusland… fundamenteel belangrijk voor ook onze bevrijding toen… weer sinds de jaren 90 bewust wordt buitengesloten… en daar niet melding van mag maken en boos over mag zijn?! En… pijnlijk…weer keiharde maatregelen neemt [nam!], want fundamentele rode lijn, als het antwoord echt ‘njet’ blijft…

Wat we dus nodig hebben [hadden?] is een inclusieve onverdeelde EUropese visie richting 2045!!! Als we het einde van die gruwelijke tweede wereld oorlog vieren en herdenken dan 1oo jaar geleden. Geen (koude) oorlogszuchtige praat van mensen die ook de lessen van die oorlog vergeten lijken te zijn!!!

Echt waar?! Moet het nu net Duitsland [aanvulling: althans zo leek het…maar Merkel is weg en ook hun inzicht en volharding in deze blijkbaar…] zijn om zoveel Europese en Amerikaanse politici, militairen, journalisten en denktankers hier te herinneren aan de primaire lessen van de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog en hen op te roepen daarnaar te handelen in het belang van geheel Europa (is ook Rusland)?!..Echt waar?!?!

Comments&remarks very welcome!! Op-en aanmerkingen zeer welkom!! (moderator checked)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.