BLOG Kort-Briefly

Updated 09-06-2023


09-06-2023 – Geen verrassing dat de (neo)nationalisten van de VS en het VK weer nauwer gaan samenwerken. Doen ze met hun nationalistische projecten in Afghanistan en Irak en nu Oekraine al decennia…met desastreuze gevolgen voor betrokken landen, regio’s en wereld. Voor de VS onderdeel van hun verdeel-en-heers tegen Europa en hun belangrijke machts- en economische concurrent de EU. Voor de Britten voortzetting van een nationalistische waan oude glorie empire denken, terwijl het land verder inzakt sociaal-economisch en straks uiteenvalt en de VS dat geen moer kan schelen zolang ze zo de EU en Europa maar kunnen verzwakken en verdelen en beheersen vanuit hun eigen nationalistische empire denken.
https://www.nu.nl/buitenland/6267231/meer-samenwerking-tussen-vs-en-vk-om-rusland-en-china-tegenwicht-te-bieden.html

09-08-2023 – De kans op een terroristisch motief is wel degelijk groot, maar wil de Franse regering graag bagataliseren dezer dagen. Ook kan er iets anders spelen. Een hard cynisch motief. Door een misdaad te begaan verkrijgt iemand in wezen een verblijfsvergunning…en zekerheid in het gewenste land, zij het eerst jaren in de gevangenis daar. De kans dat men daarna alsnog wordt uitgewezen is niet groot.
https://www.nu.nl/buitenland/6267206/vier-kinderen-in-levensgevaar-na-mesaanval-frankrijk-ook-nederlands-slachtoffer.html


08-06-2023 – Voor wie het grotere conflict achter de weer..na Afghanistan en Irak..door Amerikaanse, Britse en ook weer Poolse nationalisten bewust gestartte en uitgelokte..weer..desastreuze oorlog in Oekraine midden in ons Europa..juist gericht tegen ons Europa!!..wel ziet en snapt is het een appeltje eitje wie de grote dam bij de Oekraïense stad Nova Kakhovka heeft opgeblazen en waarom juist..en pas..nu (watertoevoer Krim zo afsluiten en hopen op onrust en protesten bevolking daar, vrijspelen Oekrainse eenheden voor weer mislukkend al maanden aangekondigd ‘groot offensief’ en nieuw anti-Rusland propaganda-project..vooral gericht op ons hier). Net zoals het daarom toen een appeltje eitje was wie dat heel bewust en met reden deed bij Nordstream 1 en 2 (waar..lachwekkend, maar geen verrassing..Rusland nu ‘na onderzoek’ van partijdige landen, waar we de resultaten niet van te weten komen want staatsgeheim..de schuld krijgt). Maar ja..net als bij Afghanistan en Irak en eerder ook de val van (oa) Srebrenica zal het vele vele jaren duren voor dit steeds duidelijker wordt en steeds meer mensen de waarheid en het werkelijke plaatje in deze gaan zien. De direct verantwoordelijken en hun collaborateurs en sympathisanten hier en elders dan inmiddels van het politieke-, militaire-, experts-, en mediatoneel verdwenen of stug volhardend in hun eigen gelijk en leugens..de nu zo goedgelovigen ook niet bijster happig om deze naiviteit en dwaling weer..weer toe te geven. Niks geleerd immers van het verleden of Afghanistan en Irak. Tja…waar zagen we dat eerder in de menselijke geschiedenis..