Categories
Eigen kernwaarden Visies

Niet fel zonder reden…

Reden van mijn felle toon hier op het blog en op elders geregeld? Hoe kun je rustig blijven als je in 1996 in een analyse al door kreeg hoe de val van Srebrenica werkelijk zo kon verlopen..zag hoe Dutchbat en Karremans de schuld kregen terwijl de verantwoordelijken de moeders troosten..en bleek later..gelijk had.😠

En weet dat diezelfden ook..ook bewust..een jaar eerder niks deden om ook de genocide in Rwanda te stoppen of dempen. En ook daar de VN bevelhebber (foto..zwaar getekend voor het leven..bijna zichzelf gedood) ook de schuld kreeg lange tijd..terwijl zij de nabestaanden troosten..

En volgde Afghanistan 2001 en vooral Irak 2003..illegale invasies, forced regime changes en bezettingen met desastreuze gevolgen voor landen, regio en wereld..en andere zaken waar tegenargumenten en relativering niet meer helpen en werken. Dat doet iets met een zeer (misschien wel te) betrokken polemoloog en mens..

En er dan hier niks van leren..want ze kregen weer een kans met hun andere nationalistische project in..dit keer..Oekraïne, Europa..😠😖

En de in deze tijd van zwart/wit en effecten massavorming de zo nodige disclaimer als ook mijn positie in akelige conflict Oekraine.