Categories
1e en 2e Wereldoorlog Core values Eigen kernwaarden Pesten en censuur Propaganda en desinformatie Visies

Weggepest en gecensureerd…

Wel dus…en ook hier in het Westen en Nederland!! In de loop der jaren maar vooral recent rond het akelige conflict in Oekraïne ben ik namelijk bewust weggepest en weg gecensureerd via uiteindelijk permanente schorsingen van het eerder Defensieforum, Elsevier reactieforum en recent Twitter, LinkedIn, Marineschepen en NUjij. Via vermoed ik hun klachtensysteem en vooral hun niet neutrale moderatoren. Vrijwel allemaal anoniem terwijl ik volledig open kaart speel over wie ik en wat ik ben. Omdat mijn persoon of mijn mening hen niet aanstond. Onder het mom van overtreden spelregels…terwijl ik die absoluut niet overtrad…ik zou het rustig toegeven als dat wel zo zou zijn.

Soms die partijdigheid en niet geveinsde neutraliteit gewoon duidelijk zoals afgelopen week bij NUjij: ‘Je hebt onze regels overtreden. Je verspreidt pro-Russische propaganda (en dit is niet je eerste account). Om die reden is je account geband. Je kunt niet langer reageren, reacties goedkeuren of rapporteren. Over een ban kan nooit gecorrespondeerd worden.
(EN ik verspreid geen pro-Russische propaganda EN ik had bij een vorige censuur stap boos mijn eerdere account verwijderd..maar gaf het nu weer een kans..meedoen in het debat immers belangrijk vanuit mijn vak, betrokkenheid en missie).

Of je kunt er dus niet meer over corresponderen (hoezo monddood maken?!) of nog wel een protest indienen maar wordt dit onder “wij hier dekken elkaar” met dezelfde argumenten beantwoord en dus afgewezen…of gewoonweg genegeerd. 1x lag het aan het AI systeem bij een wel neutrale NUjij moderator en werd mijn verwijderde…aan de spelregels voldoende!!…reactie daar teruggeplaatst. Nu trof ik blijkbaar een ander…

Ja, de vrijheid van meningsuiting staat ook hier denk ik stevig onder druk afgelopen jaren, zeker nu rond het akelige conflict in Oekraïne. Men heeft weinig geleerd van de corona crisis of propaganda rond eerdere conflicten als Golfoorlog, Afghanistan en Irak. Daarvoor hoef je dus echt niet meer in een dictatuur of een autoritair systeem te wonen. Daarvoor hoef je geen complottheorieën of andere vage niet wetenschappelijke onzin te verkondigen zoals o.a. verknipte nationalisten van PVV of FvD doen, blijkt. Zolang genoeg mensen jou of jouw mening niet moeten…of schiet ik pijnlijk raak?!…of je mening blijkbaar teveel afwijkt van het grote gemiddelde is het prima mogelijk je online weg te pesten en te censureren.

En dus kijk ik nu ongewild vanaf de zijlijn toe. Ja het kan dus , ja het gebeurd dus.


PS. Trump dus terug op Twitter. Nu eens kijken of dat voor anderen permanent geschorsten daar ook geldt?! Want mijn missie te belangrijk!! En Twitter in de opinievorming en communicatie helaas ook…nog…