Categories
Buitenlands beleid VS Conflicten Conflicten Europa Europese Unie Koude Oorlog Nationalisme NATO Oorlog Propaganda en desinformatie Wereld

En daar is de volgende…

08-10-2022Explosie op strategische brug tussen Krim en Rusland, rijbaan weggeslagen. En daar is de volgende sabotage actie en tegelijkertijd verdere provocatie van de Amerikanen…al dan niet met medewerking van het VK en Oekraine. Geen twijfel over mogelijk, als ik de omvang van de schade zie en beelden van de explosie (o.a. richting van de explosie). Want hier is Oekraine zelf niet toe in staat.

Geen verrassing ook na de eerdere heftige aanslag op Nord Stream 1 en 2. Die ook van dermate complexiteit en omvang was dat Oekraine dat absoluut niet zelf kan realiseren. Al zullen vele goedgelovige onnozelen hier denken van wel.

Arme Oekraine, want dit gaat hen hard treffen nu en straks. Nog groter deel van Oekraine zal straks Russisch worden. En ook wij hier gaan de Russische reactie voelen. Ook zullen andere grote landen die enige neutraliteit betrachten en nog twijfelen nu steeds meer de kant van Rusland gaan kiezen.

En dat vinden de nationalisten in het Witte Huis en hun vrienden in de krijgsmacht, defensie industrie en bedrijfsleven helemaal niet erg gezien toename Pax Americana en productie ‘Made in America’. De leus van vileine nationalist Joe Biden. Arme Oekraine, arm Europa, arme EU, arme wij….