Categories
Disclaimer

Disclaimer – Natuurlijk heb ik geen sympathie voor…

(In English)

Laatste update 31-12-2022
– Oude inmiddels achterhaalde voorstellen en visies doorgestreept en nieuwe toegevoegd.


Natuurlijk heb ik geen sympathie voor de Russische president Poetin en zijn huidige regime, laat staan voor de dictator Loekasjenko. Hun huidige foute niet-democratische beleid in eigen land en Rusland’s in Oekraïne en Syrië (bij laatste land deze kanttekening). Als fervent voorstander van democratie, rechtsstaat en vrijheid heb ik helemaal geen sympathie voor dictaturen of autoritaire staten.

Ik ben dus geen vervaarlijk of goedgelovige Putinversteher, laat staan een verrader zoals me nu in de op het Mccarthyisme gelijkende manie en massavorming&hysterie wel eens online wordt toegesnauwd. En iets begrijpen is absoluut niet hetzelfde als er begrip voor hebben!!

Maar ik zie het wel als mijn taak als polemoloog om de andere kanten van de munt te laten zien. Want om nou te zeggen dat ik veel vertrouwen heb in onze democratische regeringen!! Zeker nadat ze twee landen (Afghanistan 2001 en Irak 2003) illegaal zijn binnengevallen en bezet hebben op basis van een hele foute nationalistische (Bush)doctrine projecten en bij Irak in 2003 op basis van in opdracht gefabriceerde valse bewijzen. Met desastreuze gevolgen in die landen en regio en wereld.. honderduizenden doden en gewonden, ongeziene verwoestingen, IS, mislukte Arabische Lentes, failed states, nucleaire crisis Noord-Korea en Iran, miljoenen ontheemden, vluchtelingen, migranten…

…en naar het uitziet ook negatief voor mijn al bijna 40 jaar durende eigen missie voor Nooit Weer!! en een inclusief ongedeeld EUropa

En hun vriendschap, allianties en handel en wapenverkoop met zeer foute wrede dictaturen en hardvochtige etnische nationalistische Apartheid- en bezettingsstaten. Wat mijns inziens ook dodelijke terreur en angst brengt in onze Europese straten..

En ik vind dat meer van mijn collega’s dat zouden moeten doen!! Maar gezien hun eigen achtergrond of positie steunen ze vaak bepaalde van deze buitenlands (economische) politiek. “Wiens brood men eet diens woord met spreekt”..het zou zo maar eens kunnen. Ik denk dat dit in ieder geval niet helpt om conflicten te duiden, op te lossen en zo vrede te bewerkstelligen.

Ja, mijn tweets op Twitter en blogs hier zijn vaak kort, scherp en activistisch van toon. Ik denk niet dat veel mensen tegenwoordig zitten te wachten op dikke boekwerken en analyses die ik jaren geleden zelf ook schreef. Het gaat om de kern van het verhaal en de boodschap!! En de professioneel opgebouwde en verspreide PR, propaganda en desinformatie van betrokken overheden en organisaties die ons dagelijks bereikt vanuit zoveel accounts online en via de media vraagt daar ook om…helaas…

Dus..ondanks tragische proxy oorlog in Oekraine.. nog steeds mijn oproep op dit moment.. een ongedeeld EUropa richting 2045!! Als we het einde herdenken en vieren van die verschrikkelijke en destructieve Tweede Wereldoorlog in Europa. Dat nooit weer!! Zoals we ook zeiden na het einde van de daaropvolgende Koude Oorlog…maar kijk vandaag…

En een hervormde, herfocuste en uitgebreide NAVO!!

En naast een versterkte VN een nieuwe alliantie van vrije democratische rechtstaten ter verdediging van democratie, rechtstaat en grondrechten aka vrijheden in onze zo onrustige wereld.

Klaar voor de uitdagingen in de wereld van morgen en overmorgen!!Comments&remarks very welcome!! Op-en aanmerkingen zeer welkom!! (moderator checked)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.