Categories
Buitenlands beleid VS Conflicten Conflicten Europa Defensievisie EU EUropees veiligheidsbeleid Europese Unie Koude Oorlog Propaganda en desinformatie Tweede Wereldoorlog Visies Wereld

Het plaatje wordt me inmiddels steeds duidelijker…

(In English)

September 2014. Het plaatje wordt inmiddels steeds duidelijker. Een week geleden gaf het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een speech van Lavrov door op Twitter. Waarin weer het visionaire plan van Poetin werd genoemd als Ruslands ideaal-beeld.*
Poetin’s visie gepubliceerd in Der Spiegel International op 25.11.2010 ‘From Lisbon to Vladivostok’ Putin Envisions a Russia-EU Free Trade Zone en overgenomen in de andere mainstream internationale media.
En zie ook in de Wikipedia “from_Lisbon_to_Vladivostok”

Eur_lisbon_vladivostok

Daarin ontbreekt opvallend genoeg een rol voor de VS en focust Rusland nadrukkelijk op het Europese continent. Tegelijkertijd probeert de VS een verdrag, Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), van de grond te krijgen met de EU (Wikipedia TTIP). Ook binnen een trans-Atlantische visionaire visie. Is echter ernstig in verlegenheid gebracht door onthullingen van Snowden (die waarschijnlijk niet toevallig onderdak kreeg in Rusland). Vertraging en verwijdering tussen EU en VS tot gevolg.

6682e70d54d74893381a6e2530b53609_XL

Wordt mij helder waarom de VS en haar pro-Atlantische bondgenoten binnen de EU zo proactief waren rond de interne spanningen in de Oekraïne, bewust de rode lijn van Rusland overschreden, want Poetin’s Europese toekomstvisie is inmiddels “overleden”, en de verhouding tussen EU en VS zijn inmiddels weer een heel stuk beter en de NAVO in huidige vorm overleeft. En daarmee de dominante invloed van Amerika op het veiligheids- en defensiebeleid van haar machts- en vooral economische concurrent de EU. Wat Europese pro-Atlantici en EU-critici ook toejuichen.

EIsCxbGWoAEbIUd

Rusland en de VS voeren blijkbaar een heftige strategisch gevecht om en over de invloed op Europa en voor Amerika met name haar economisch concurrent de EU. Waar inmiddels het gebruik van geweld niet meer wordt geschuwd. De VS lijkt die slag nu te gaan winnen, maar tegen welke prijs? En mijn vraag of de huidige uitkomst en deze strijd wel zo in het strategisch belang is van de EU zelf..van ons Europeanen. Ik stel al langer vast van niet.

201507221736_IHX8mc9AzMeiiK


Toevoeging 2015:
*Merkel zag het in 2015 wel en sprak zich daar duidelijk over uit. Maar zag onvoldoende in waarom Rusland zo allergisch reageerde op deze uitbreiding van de EU, NAVO en democratie naar het oosten. Onderschat de (kwalijke) rol en effect van de VS en het VK en hun beleid in deze sinds..denk ik..1999 (Kosovo oorlog).
Merkel offers Russia free-trade agreement

Update Augustus 2019:
Macron “Europa strekt van Lissabon tot Vladivostok
Op zijn Twitter account
Artikel APNews

Update maart 2022:
Het lijkt er op dat dit project van de nationalistische VS en maatje VK projecten van afgelopen twee decennia, ter ondermijning en definitief begraven van deze visie van Poetin en Merkel en Macron e.a. …in feiten de Europese droom voortgekomen vanuit de vaak op pijnlijke wijze geleerde lessen van onze Europese geschiedenis…dan uiteindelijk wel is gelukt nu, nadat Merkel vertrok en het conflict rond Oekraine bewust is opgestookt tot voorbij de hoog strategische Russische rode lijn en nu dramatisch is geëscaleerd. En de EU leiders in dat proces…zelf notabene ook het doelwit van dit ondermijnende project…net zelf goedgelovig en trouw, onnozel en niks geleerd hebbende, de verkeerde afslag hebben genomen

Update mei 2022:

Slechts acht jaar lang!!! Ya right..🤥🙃🤡
“United States, Canada, Britain…other allies”…
Hoewel, voor zover ik weet, Canada minder actief en ideologisch betrokken was bij het grotere VS-VK project en beleid tegen Rusland..en de EU. Dan nog meer Australië…
“To get the Ukrainians ready for this kind of war…”
Ja, omdat de VS wisten dat dit op een dag zou gebeuren. Niet omdat de Russen dat van plan waren. Het Rusland van Poetin wilde het duidelijk voorkomen. Hoewel ze zeiden dat ze zouden ingrijpen als hun rode lijn in Oekraïne overschreden zou worden. En dat was precies wat de VS en het VK en sympathisanten deden in de richting van 24 april. Ze provoceerden het tot over dit punt…alle vredespogingen werden getorpedeerd…bewust, met opzet. En er waren ook redenen om dat juist nu te doen

De realiteit en de werkelijke ontwikkelingen van de afgelopen decennia worden nu steeds meer ‘gelekt’. Het meeste uit loslippigheid en grootspraak vanuit een overwinningsstemming. Zoals John Kirby hier…die daar ook om bekend staat. Hoewel de meesten dit hier in de EU zullen missen en goedgelovig zullen denken dat het allemaal oprecht en gemeend is wat de VS en het VK en hun sympathisanten doen voor Oekraïne en tegen ‘dat kwaadaardige Poetin’s Rusland’…
Net als in Afghanistan 2001-2021 en Irak 2003>…
Ongelooflijk…🤷‍♂️🤦‍♂️

Update juni 2022
Dit mede ook de reden waarom de telefoon van Duitse Kanselier Merkel en de Franse president Hollande en ook Europese Commissie en Duitse oud-minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier en nog vele andere ministers werden afgeluisterd door de Amerikanen?!
‘Al snel werd duidelijk dat de spionagepraktijken diep doordrongen in de Europese politiek: zo bleek onder meer dat de mobiele telefoons van Angela Merkel en de Franse president François Hollande werden afgeluisterd.’ 
Met hulp van pro-Atlantische landen als Denemarken en zelfs de eigen Duitse geheime dienst. Hulp van geheime diensten, vaak met hoge mate van eigengereidheid, initiatief en collaboratie, wat we vaker zien in dit dossier. En daarmee de eigen regering in verlegenheid brengende waarna deze soortgelijk fout gedrag van bondgenoten zonder noemenswaardige ophef afhandelt.


En de deze dagen broodnodige disclaimerComments&remarks very welcome!! Op-en aanmerkingen zeer welkom!! (moderator checked)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.